Antwerpse projectontwikkelaar bouwt duurzame woonwijk in Turnhout

04/09/2020

ANTWERPEN/TURNHOUT – Vandaag lanceert de Antwerpse vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht alvast de plannen voor een nieuwe woonbuurt met 494 wooneenheden in Turnhout zijn gelanceerd door de Antwerpse vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht. De bouw is zopas gestart.

Van de 494 wooneenheden zijn er 326 appartementen en penthouses, 82 eengezinswoningen en 86 sociale woningen. De bouw van de nieuwe woonwijk is zopas gestart. De architectenbureaus die de woningen zullen uittekenen, zijn TRiAS, een Turnhoutse speler die zowel de regio als de Heizijde bijzonder goed kent, en AWG.

Warmtekrachtcentrale

Duurzaamheid staat voorop in dit ambitieuze woonproject: zo wordt de groenzone die Heizijde kenmerkt ruimschoots behouden. De wijk zal vlakbij het nieuwe ziekenhuis van Turnhout liggen dat in 2027 opent. En ook dat ziekenhuis zal gekenmerkt worden door z’n duurzaam karakter. Op het dak komen zonnepanelen die de bewoners van Heizijde op termijn zullen kunnen huren.

Daarnaast voorziet HITA, een bedrijf dat zich toespitst op diepe geothermie, de komende jaren in de bouw van drie tot vier geothermiecentrales in Turnhout. De eerste centrale komt op Heizijde en zal verbonden zijn aan het nieuwe ziekenhuis. Een gloednieuwe warmtekrachtcentrale en een warmtenet zullen de woningen dus voorzien van hernieuwbare energie.

Nooit eerder zette een woonwijk zo in op hernieuwbare energie en duurzaam wonen in Turnhout. Dat komt ook terug in de architectuur. “Met enkele minimale inspanningen, vooral in de appartementen, zullen de bewoners hun hele leven lang op de Heizijde kunnen wonen. Met dit klimaatbestendig woonproject willen we Turnhout nog meer op de kaart als duurzame en groene centrumstad in Vlaanderen. Daarom hebben we veel rekening gehouden met duurzaam bouwen, op verschillende vlakken”, zegt Nathalie Nieuwinckel, manager Acquisitie en Ontwikkeling Vooruitzicht.

De eerste bouwwerken start normaal gezien dit najaar, net zoals de verkoop, en zou gefinaliseerd moeten zijn over enkele jaren.

Bron: madeinantwerpen.be

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}