Turnhout krijgt nieuwe woonwijk met 500 woningen

08/09/2020

In Turnhout, ten noorden van het centrum, zullen er de komende jaren 500 nieuwe woningen komen. Het nieuwe woonproject 'Heizijde' zal bestaan uit 300 appartementen,  82 eensgezinswoningen en 86 sociale woningen.  

Betaalbaar en energieneutraal

Het woonproject komt er door de snelle bevolkingsgroei in Turnhout. Er is behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen. De goedkoopste woningen kosten daarom 160.000 euro. "Dat is voor de meeste kopers haalbaar", zegt Colin Sewalt van projectontwikkelaar Vooruitzicht. "Hoe meer we aansluiten bij de vraag, hoe sneller de verkoop zal verlopen. We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt."

Het project zou ook rekening houden met andere vragen van de inwoners. Zo zullen de meeste woningen bijna energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat ze maar weinig energie nodig hebben voor verwarming, warm water, koeling en ventilatie. Groendaken en het opvangen van waterreserves zullen hier bijvoorbeeld mee voor zorgen.

Ook belooft het project een balans tussen wonen en recreatie, door voldoende groen te voorzien. "We proberen vooral zo flexibel mogelijk te zijn", zegt Sewalt. "We weten wat er speelt bij de bevolking en dat men hier blij mee zal zijn." 

Al 200 geïnteresseerden

Het hele project zou in totaal tien jaar in beslag nemen, in verschillende fases. De eerste fase gaat nu van start. Vorige week begon de aanleg van de straten en op 12 september start de verkoop van de eerste woningen.

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners binnen de twee jaar zullen intrekken. Er is veel interesse voor het project. Al 200 geïnteresseerden hebben zich aangemeld om meer informatie te ontvangen over de verkoop.

Bron: vrt.be

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}