Heizijde is een thuis die ook investeerders toekomstperspectieven biedt

03/06/2022

Aannemer Hooyberghs is in opdracht van Vooruitzicht gestart met de werken aan de woningen en appartementen van Heizijde, de nieuwe buurt die Turnhout weer meer ademruimte zal bieden, in alle betekenissen van het woord. Op acht minuten van de Grote Markt ontstaat vandaag een plek die focust op het goede leven: duurzaam, rustig, veilig en groener dan ooit. Ontwikkelaar Vooruitzicht gelooft immers dat gedeeld woonplezier het beste fundament vormt voor investeringen. Die filosofie hanteren ze al vele tientallen jaren – met succes. Maar hoe draagt Heizijde bij aan een levendige verbondenheid die rendeert voor alle betrokken partijen; voor wie verhuist én voor wie verhuurt?

 

Heizijde omarmt en verrijkt de Kempen

Warmte uit het noorden? Het bestaat, zo tonen ze bij Vooruitzicht. De Kempische gezelligheid wordt een grote troef van Heizijde, een woonproject net boven Turnhout centrum en grenzend aan de Heizijdse Velden. De plannen maken dan ook bewust plaats voor de mensen zélf door de buurt uit te bouwen als een autoluwe parkwijk met ondergrondse parking. De mix van woningtypes, waar stijlvolle ééngezinswoningen, betaalbare appartementen en luxueuze flats elkaar afwisselen, trekt bovendien een divers publiek aan en voedt op die manier het dorpsgevoel en dat vlakbij de stad. In totaal komen hier 494 nieuwe woningen voor families in uiteenlopende samenstellingen en van allerlei leeftijden; van ravottende kinderen tot actief gepensioneerden. Heizijde schittert binnenkort als een kroon op de hoofdstad van de Kempen.

Heizijde brengt dorp en stad in evenwicht

De invulling van Heizijde sluit naadloos aan op de groene omgeving. Hier waaiert een weelderig domein uit met 27 voetbalterreinen aan boomgaarden, ligweides, volkstuintjes, een prachtige (speel)vijver en een kinderboerderij. Samen fruit plukken, picknicken, schommelen, pootjebaden… Een bron aan activiteiten, zowel voor grootouders als voor jonge koppels met grote plannen. Wandelen in het groen loopt bovendien over in slenteren langs de vitrines of winkelen in de supermarkt. Met ‘lokaal is cruciaal’ als leidraad blaast deze vooruitstrevende wijk de hele stad nieuw leven in.

Een warme thuis, aangedreven door een warmtenet

Heizijde zet ecologische ambities om in de praktijk. Duurzaamheid gaat er veel verder dan zonnepanelen, tot diep onder de grond zelfs. Met een warmtenet verbinden ingenieurs alle Bijna Energie-Neutrale woningen aan een bijzonder efficiënt systeem van leidingen waarin warm water rondgepompt wordt om te douchen of te verwarmen. Genesteld tussen water en groen, vlakbij Turnhout-centrum.

Heizijde linkt verbondenheid aan meerwaarde

Mensen kunnen zich hier echt thuisvoelen, want als familiale ontwikkelaar legt Vooruitzicht zich bewust toe op verbindende projecten die het stedelijk weefsel versterken. Bewoners die buren worden, daarin schuilt de kracht van Heizijde én van investeerders in residentieel vastgoed. De blijvende tevredenheid van huurders – plus de focus op levenslang wonen – leggen de solide basis van meerwaarde op lange termijn. Uiteraard zijn de groene omgeving en de uitstekende ligging, op enkele minuten fietsen van het centrum, net zo doorslaggevende criteria. Alle cijfers van Heizijde staan duidelijk garant voor mooie resultaten met o.a. een E-peil onder 30 en de E34 binnen bereik.

Interesse om hier te wonen of te investeren? Bekijk dan snel ons aanbod hier.

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}