Tour de Turnhout

14/07/2022

(Her)ontdek de Kempen met je tweewieler

Deze zomer hoef je niet ver te gaan voor een ontspannend tripje. Creëer je eigen parcours of neem één van de vele fietsroutes langs de talrijke bezienswaardigheden die deze streek rijk is. Wij kozen alvast vijf must have fietsroutes uit.

Voor Heizijde is deze fiets- en wandelbrug aan het haventje een belangrijke en rustige route van wijk naar stad.

Langs de vaART (63 km)

Het traject ‘de vaArt’ neemt je mee in het verleden en heden van het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Aan de hand van muurschilderingen en andere creatieve voorwerpen duik je in een kunstzinnige fietstocht waar kijkpauzes aan te raden zijn. De bijbehorende verhalen vind je via de gratis app izi.travel.

Door de stad (20 km)

Maak kennis met de troeven van de stad van de speelkaarten. Deze korte tour start in Turnhout, neemt je mee langs Vosselaar en gaat via het kanaal terug naar start. Vergeet ook niet eens binnen te piepen in de Sint-Pieterskerk en het Nationaal Museum van de Speelkaart.

Ecocyclo (45 km)

Tijdens deze eerder bourgondische tocht leer je meer over onze vier Fair Trade gemeenten; Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Zo combineer je een sportieve uitstap met wat fairtrade, lokaal en duurzaam lekkers.

Luk Van Soom (20 of 35 km)

Maak op een actieve manier kennis met het werk van Belgisch beeldend kunstenaar Luk Van Soom. Spring op de fiets en neem één of alle fietsroutes langs de beelden van deze beroemde Kempenaar.

Het Bels Lijntje (21 km)

Waar vroeger een trein raasde, loopt nu een rechtstreeks fietspad tussen Turnhout en Tilburg. Tussen 1867 tot 1960 was dit de route van Spoorlijn 29. Hoewel het traject toen weinig succes had, is het nu een begeerd pad voor een uitje. Ga negen keer de grens over en fiets 22 km op Nederlands en 8 km op Belgisch grondgebied.

Ga op pad... Letterlijk!

Op het domein van Heizijde lopen enkele paden die naadloos aansluiten op het omliggende netwerk. Zo ben je in een handomdraai in het station, het centrum van Turnhout of aan de hei. Wil je meer weten over een route, een fiets huren of een echte kaart van het traject bekomen? Dan kan je hier je hart ophalen, of plan hier een vrijblijvend berzoek ter plaatse in met één van onze vastgoedadviseurs.

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}