Antwerpen en Turnhout koplopers in huurrendement

11/04/2024

Investeren in vastgoed blijft een goed idee.
Zelfs de gestegen rente en registratiebelasting op tweede woningen gooien nauwelijks roet in het eten. Maar investeer niet op goed geluk want er zijn grote onderlinge verschillen naargelang de locatie. De Tijd (1) onderzocht in welke Vlaamse steden en gemeenten uw vastgoedbelegging het meest opbrengt. Antwerpen en Turnhout scoren het best. Laat dat nu net de steden zijn waar Vooruitzicht op mikt ...

Hoge huurprijs in verhouding tot aankoopprijs


“Vooruitzicht ontwikkelt vastgoed met de focus op de Antwerpse regio en Turnhout”, steekt commercieel directeur Colin Sewalt van wal. “Dat deze steden lucratief blijken voor vastgoedbeleggingen, verzekert onze klanten van een forse economische meerwaarde.”

Maar waarom zijn Antwerpen en Turnhout aantrekkelijker dan pakweg Gent of Leuven? Dat heeft met twee parameters te maken: het huurrendement en de vraag naar huurwoningen. Colin: “In een recent onderzoek van De Tijd werd gekeken naar het brutorendement: de verhouding tussen jaarlijkse huurinkomsten en aankoopprijs. In dure gemeenten ligt de huurprijs veelal hoger dan in gemeenten met een lagere aankoopprijs. Vrij logisch ook. Toch valt daar niet het meeste te rapen. Het zijn net de uitzonderingen die investeerders het grootste voordeel opleveren. Met name een hogere huurprijs dan men zou inschatten volgens de aankoopprijs. Op project Heizijde in Turnhout is dit zeker het geval, zo levert een 2-slaapkamer appartement gemiddeld 950 euro per maand op met een aankoopprijs van 238.000 euro (excl kosten).” 

Stijgende vraag naar huurwoningen

Dat Antwerpen een zeer lucratieve omgeving is om te investeren, is alom bekend. In de categorie kleinere centrumsteden steekt Turnhout er met kop en schouders bovenuit. Toch mogen investeerders zich niet blindstaren op rendement alleen”, aldus Colin. “Vastgoed moet ook makkelijk verhuurd kunnen worden. Precies dat maakt Turnhout zo interessant, want de Kempische hoofdstad kent een sterk groeiend bevolkingsaantal wat de vraag naar huurwoningen fors heeft doen stijgen.”

Glashelder: een hoog huurrendement én een grote vraag zijn de sleutels tot een winstgevende belegging.
Heijzijde in Turnhout bevestigt de resultaten van het onderzoek: 65% van de opgeleverde appartementen op Heizijde zijn verhuurd binnen 7 weken. Mensen lopen storm voor de nieuwe woonbuurt, waar ook investeerders heil in zien. “De verkoop van fase 1 gaat bovengemiddeld vlot”, vervolgt Colin. “Daarom zijn we tien maanden sneller dan voorzien gestart met de bouw en de verkoop van fase 2.”

Hét moment om te investeren in Heizijde


Hoe komt het dat Heijzijde zo goed in de markt ligt? Daarvoor stipt Colin verschillende redenen aan. “Tegen 2030 zou Turnhout 50.000 inwoners tellen; dat zijn er ruim 3.000 meer dan vandaag. Allemaal mensen die de komende jaren een nieuwe thuis zoeken. Maar de grootste troef is zonder twijfel de locatie. Heijzijde ligt dicht bij het centrum van de stad, terwijl de woonbuurt rijk is aan meer dan 10.000 vierkante meter openbaar groen – een unicum. Tel daar nog een gevarieerd aanbod bij dat een brede doelgroep aanspreekt.”

Boven op de voordelen die Heijzijde garandeert, biedt Vooruitzicht haar klanten veel gemoedsrust. U gaat in zee met een ervaren en betrouwbare partner die de vastgoedmarkt op zijn duimpje kent, u volledig kan ontzorgen en uitgebreid adviseert. Zo belegt u zorgeloos in buitengewoon vastgoed, in buitengewone buurten, met een buitengewoon rendement.

Wilt u graag een opvolgingsgesprek
met onze vastgoedadviseurs?

Contacteer een vastgoedadviseur!

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}