Bels Lijntje

16/09/2021

Fietsen, het is hipper dan ooit en Belgen stapten nog nooit zo massaal op hun fiets dan de voorbije jaren. Het is dan ook altijd uitkijken naar dat perfecte fietsweer tijdens de zomermaanden. Er is voor ieder wat wils, van stevige beklimmingen tot rustige toeristische routes voor de beginnende fietser.

Ook in Turnhout ligt een prachtige fietsroute verscholen waar je maar liefst 30 kilometer ongestoord kan fietsen. Het Bels Lijntje is bij velen gekend en geliefd en vormt een rechtstreekse verbinding tussen Turnhout en Tilburg.

Vele jaren geleden was dit echter een volwaardige spoorlijn voor internationaal goederenverkeer tussen Nederland en België. Grand Central Belge opende de spoorlijn op 1 oktober 1867 en zou gebruikt worden 1960.

Lange tijd is de spoorlijn ongebruikt geweest en was het onduidelijk wat ermee zou gebeuren.
In 1989 begonnen de werken die van de oude spoorbedding een fietspad zou maken. In 1993 was het fietspad van Turnhout naar Tilburg af en genieten mensen nu nog dagelijks van deze prachtige groene route.

Trek dus je stoute fietskleren aan, vul die drinkbus en stap op je fiets richting Turnhout voor een ontspannen fietsdag.
Vind meer informatie over het Bels Lijntje op de website van Toerisme Turnhout of koop de fietskaart ‘ Beleef het Bels Lijntje’ aan drie euro bij Toerisme & Uit.

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak?

Download ons gratis magazine

Dank u voor uw aanvraag.

U ontvangt zo dadelijk een e-mail met verdere informatie

U wenst ons magazine met de geweldige dingen die Heizijde u te bieden heeft? Vul dan hieronder uw e-mailadres in, en ontvang deze meteen in uw inbox.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve de voorwaarden te accepteren

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}